به گزارش مشرق به نقل از دیلی میل، بسیاری از افراد با وجود کوک کردن ساعت زنگ دار و تلفن همراه خود برای بیدارشدن در وقت مناسب در اول صبح، پس از خاموش کردن زنگ ساعت دوباره به خواب میروند واین سبب میشود در زمان اوج ترافیک صبحگاهی خانه را ترک کنند وبا تاخیر به محل کارخود برسند.
دیر از خواب بیدار شدن اثرات منفی برسلامت جسمی، روحی، موفقیت کاری، درسی و حتی وضعیت اقتصادی افراد میگذارد و به همین دلیل تمرین برای بیدارشدن در بازههای زمانی استاندارد صبح درکسب موفقیت بسیار مهم است.
فردی که صبحها زود ازخواب بیدار میشود دقت بیشتری درانتخاب لباسهای خود همچنین اتو کردن آنها دارد، او میتواند صبحانه را درمنزل صرف کند و درحال گرسنگی ازخانه خارج نشود همچنین بازه زمانی بیشتری برای انجام ورزش و نرمش صبحگاهی و جلوگیری از گرفتگی عضلههای بدن دارد.
این فرد با تحمل ترافیک بسیار کمتری به محل کارخود میرسد و استرس دیرشدن زمان را ندارد. نگرانی و استرس شدید دیررسیدن به محل کار میتواند در دراز مدت سبب ابتلای فرد به بیماری هایی، چون استرس و حملههای پنیک، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی عروقی شود.
همچنین درمحل کار نیز به دلیل تاخیر درحضور به موقع دچار کسرحقوق میشود و مورد توبیخ و سرزنش مدیران خود قرار میگیرد و تا آخر روز درگیر خود انتقادی و ناراحتی میشود.
بیدارشدن در روزهای سرد سال از تخت خواب گرم ونرم و خواب عمیق برای برخی افراد یک چالش بسیار بزرگ در زندگی است، اما با انجام این راهکارها میتوانید از طلوع خورشید درسپیده دم و فرصت کافی برای انجام کارها قبل از ترک خانه لذت ببرید و روز موفقی را شروع کنید.
کارشناسان استرالیایی به افراد توصیه میکنند برای بیدار شدن ازخواب از نور بهره بگیرند، روشن کردن چراغ و کنار زدن پردهها میتواند باعث ورود نور به اتاق و برطرف شدن حالت خواب آلودگی شود.
علم خواب بسیار پیچیده و دارای نکتههای نهفته فراوانی است و دانشمندان زیادی از سراسردنیا درحال کار بر روی اثر خواب و بیداری و چگونگی به خواب رفتن و بیدار شدن از خواب در انسانها هستند.
افراد بزرگسال درشبانه روز به هفت الی ۹ ساعت خواب نیاز دارند تا بهترین عملکرد ذهنی را داشته باشند و سلامت جسمی آنها تامین شود.
سروقت بیدارشدن تا حد زیادی بستگی به کارهایی دارد که قبل ازخواب انجام میدهید از جمله قبل از خواب به مدت ۲ساعت از نوشیدن چای به ویژه قهوه حاوی کافئین خودداری کنید تا خوابی عمیق و راحت داشته باشید وصبح با احساس سرزندگی ازخواب بیدارشوید، خوردن مایعات درساعتهای پایانی شب سبب نیازبه بیدارشدن از خواب و دفع ادرار واین امر سبب بدخوابی و خواب ماندن صبح میشود.
حدود دو الی سه ساعت قبل از خواب شام میل کنید تا بدن به اندازه کافی زمان برای هضم مواد غذایی داشته باشدکه این کار سبب میشود تا صبح به دلیل احساس گرسنگی زودتر ازخواب بیدارشوید، همچنین خواب بلافاصله پس از خوردن شام باعث آسیب به دستگاه گوارش و سوزش معده واین سبب بیدارشدن ازخواب درشب و بدخوابی میشود.
کارشناسان دریافتند تا ۴۵ دقیقه پس از بیدار شدن ازخواب، مغز به بازده ۱۰۰ در ۱۰۰ خود نمیرسد، زیرا هنوز ارتباط به طور کامل بین بخشهای آن برقرارنشده است به همین دلیل انجام کارهای پیچیده ازجمله رانندگی دراین بازه زمانی خطرناک است، اما هرچه زودترازخواب بیدارشوید تازمان خروج از خانه و رانندگی فاصله بیشتری ایجاد واین سبب افزایش ایمنی و سلامت شما میشود.
محققان توصیه میکنند افراد زنگهای ملایم برای بیدارشدن ازخواب برروی ساعت زنگ داریا تلفن همراه خود انتخاب کنند، زیرا زنگ بسیار بلند وتند میتواند سبب برهم خوردن تمرکز و ایجاد سردرگمی و کاهش توانایی شناختی افراد شود.
قبل ازخواب از بازی رایانهای و تماشای صفحه نمایش تلفن همراه خود خودداری کنید، زیرا نور آبی متصاعد شده از این وسیلهها میتواند برکیفیت خواب شما اثر منفی بگذارد و سبب بی خوابی درشب و خواب ماندن در روز شود.
پیش از خواب مقداری شیرگرم بنوشید یا کتاب یا روزنامه کاغذی مطالعه کنید وذهن خود را برای خوابی آرام آماده کنید، از دعوا و مشاجره با دوستان واعضای خانواده خودداری کنید تا دچار بدخوابی و کابوس نشوید.
برای بیدارشدن به موقع ازخواب داشتن انگیزه و مثبت اندیشی بسیارموثراست؛ اگر با انگیزه انجام یک کارخوب، خوردن یک وعده صبحانه لذیذ و سالم، دیدن دوستان، رفتن به مهمانی یا گردش و هردل مشغولی که باعث احساس خوب درشما میشود به خواب بروید صبح دم درزمان بهتری ازخواب بیدارمی شوید.
با انجام این راهکارها حتی در سردترین روز سال نیز با احساس شادی و درزمان مناسب ازخواب بیدارمی شوید و به موقع به انجام تمامی کارها و فعالیتهای خود میرسید.